2014. gada 21. marts

DALĪBA VIDES IZZIŅAS SPĒĻU KONKURSĀ "IEPAZĪSTI VIDI!"

IZM Valsts izglītības satura centrs sadarbībā ar pašvaldību izglītības pārvaldēm un izglītības iestādēm organizē vides izziņas konkursu „Iepazīsti vidi!", kura mērķis ir sekmēt skolēnos izpratnes rašanos par energoefektivitātes jautājumiem, popularizēt vides izglītību skolēnu vidū, sekmēt skolēnu izpratni par vidi un tās problēmām.
Piedaloties konkursā, dalībnieki rada paši savas izziņas spēles. Tas var būt individuāls vai grupas darbs. Spēles var būt dažādas pēc formas –galda spēles, kustību spēles u.c., tomēr tām jābūt ar izziņas elementiem – dalībnieks, to spēlējot, uzzina kaut ko jaunu par vidi.
Balvu novadā konkursā Balvu pamatskolu pārstāvēja 4.d klases skolnieces Daniela Borisanova, Evija Kurkova, Karlīna Ločmele, Anda Priedīte, Danija Pužule ar spēli „Taupi enerģiju kopā ar Enerģiju ģimeni!” un 5.b. klases skolnieces Luīze Maksimova, Dinija Zača, Vladlēna Zelča ar spēli „Veido savu energoekoloģisko māju!”.
Pavisam novada konkursā skolēni demonstrēja 7 pašu izveidotās spēles par tēmu „Enerģija”. Tās visas bija ļoti interesantas un izglītojošas. 4.d klases komanda konkursā ieguva dalīto 2.vietu, bet 5.b klases komanda – 1.vietu un iespēju piedalīties konkursa 2.kārtā, iesniedzot savas spēles aprakstu izvērtēšanai Rīgā. Paldies meitenēm par atsaucību un ieguldīto darbu!