2014. gada 10. marts

PIEDALĪŠANĀS STARPTAUTISKAJĀ FESTIVĀLĀ IGAUNIJĀ "FABULAS KRIEVU LITERATŪRĀ"

Šī mācību gada sākumā Balvu pamatskola saņēma uzaicinājumu piedalīties Starptautiskā festivālā “Fabulas krievu literatūrā”, veltīts I. A. Krilova 245. dzimšanas gadadienai.
Pasākums notika 2014. gada 28 februārī Igaunijas mazpilsētā Kivieli. Festivāls kļuvis starptautisks, pateicoties viesiem no Krievijas un Latvijas. Pirms festivāla katrs mazliet pastāstīja par savu valsti, skolu, noklausījās koncertu.
Svētki izdevās lieliski! Zālē skatītāji uzmanīgi sekoja sižeta notikumiem, kurus lasīja izpildītājs: bieži vien bija dzirdami smiekli atbildē uz interesantākiem daiļdarba momentiem. Protams, visinteresantākie, emocionālākie izpildījumi bija viesiem no Krievijas, Pleskavas pilsēta. Bet arī bērni no Igaunijas (Narvas, Sillamē, Kohtla-Jarve, Kivieli pilsētām), Latvijas (Balvu pilsētas) neatpalika savos izpildījumos. Turklāt atmosfēra festivālā bija visdraudzīgāka un vissiltāka. Skatītāji ļoti atbalstīja visus runātājus (piedalījās 52 dalībnieki).
Žūrijai bija neticami grūti novērtēt dalībnieku uzstāšanos. Bērni katrā vecuma grupā saņēma šādas nominācijas: "Labākais oriģinālais fabulas izpildījums ", "Labākais emocionālais sniegums", "Labākais fabulas morāles ziņojums", "Labākā atbilstība fabulas žanram", "Labākais skatuves kultūras sniegums", "Labākais fabulai raksturīgais izpildījums". Neviens no bērniem nepalika bez dāvanas.
Balvu pamatskola un Balvu krievu kultūras biedrība "Razdoļje" patiesi un no visas sirds pateicas Balvu novada Domei par palīdzību, atmaksājot transporta izdevumus braucienam uz Igauniju, kā arī autobusa šoferim Agrim Apšniekam par profesionālu darbu.