2014. gada 10. marts

BALVU PAMATSKOLAS BIBLIOTĒKA - LATGALES REĢIONA RADOŠĀKĀ UN AKTĪVĀKĀ BIBLIOTĒKA

1.martā "Baltijas Grāmatu svētku 2014" ietvaros Rīgā notika lasīšanas veicināšanas programmas "Bērnu un jauniešu žūrija 2013" noslēguma pasākums – "Lielie lasīšanas svētki". Svētku dalībniekus – ap 700 bērnus un pieaugušos, kuri pārstāv bibliotēkas no visas Latvijas – iepriecināja aktieri un mūziķi, tostarp populārais dziedātājs Lauris Reiniks. Vienlaikus tā bija arī lieliska iespēja skatīt vaigā un uzklausīt rakstniekus, tulkotājus, māksliniekus un izdevējus.
Lasīšanas veicināšanas programmu "Bērnu un jauniešu žūrija" jau 14 gadus visā valstī īsteno Latvijas Nacionālā bibliotēka (LNB) sadarbībā ar Latvijas Bibliotekāru biedrību, Latvijas Republikas Kultūras ministriju (KM) un Valsts Kultūrkapitāla fondu (VKKF). Un ir patiess gandarījums, ka starp 576 bibliotēkām Latvijā un latviešu diasporas centros pasaulē Balvu pamatskolas bibliotēka tika nominēta kā Latgales reģiona radošākā un aktīvākā bibliotēka. Protams, tas ir bibliotekāres Rudītes Bukšas, kura rosina lasītprieku ne vien saviem skolēniem, bet arī viņu vecākiem un vecvecākiem, skolotājiem, nopelns.
Tāpat priecājamies par saviem sadarbības partneriem- Balvu Centrālo bibliotēku, kas arī ir Latgales reģiona radošākā un aktīvākā bibliotēka.