2014. gada 21. marts

BALVU PAMATSKOLAS SKOLOTĀJU RADOŠĀ KONFERENCE "MANS VEIKSMES STĀSTS"



Balvu pamatskolā par tradīciju kļuvis ik gadu rīkot skolotāju radošās konferences, kuru mērķis ir sekmēt pedagogu pētnieciski analītisko darbību, popularizēt un apkopot labāko pieredzi skolā. Šī gada konferences temats bija „Mans veiksmes stāsts”.
Atklājot konferenci, direktores vietniece L.Krištopanova iepazīstināja ar 9 receptēm veiksmes piesaistīšanai. Skolas direktore M.Pimanova atklāja globālās attīstības tendences un jaunos izaicinājumus izglītībā, uzsverot 21.gadsimtā nepieciešamās kompetences un skolotāja profesijas prestiža nepieciešamību. Skolotāja G.Pugeja iepazīstināja ar savu un savas audzināmās klases veiksmes stāstu, darbojoties eTwinning projektā un iegūstot Nacionālās kvalitātes sertifikātu. I.Ločmele dalījās pieredzē, kā viņa izstrādā un klasē izmanto darba lapas, uzsverot, cik svarīga ir mācīšanās darot.
Skolas logopēde L.Zača stāstīja par lasītprasmes un rakstītprasmes apgūšanu sākumskolā, liekot pašiem pedagogiem izspēlēt dažādas valodas spēles.
I.Gargurne kolēģus aicināja uz matemātikas darbnīcu „Lieliskais piecinieks”, bet
S. Pavlovska- uz izglītojošu Erudīta spēli par naudu.
Konferences noslēgumā skolotāji noklausījās nelielu muzikālu sveicienu, ko sagatavoja Z.Zaharova un R.Kočerova, kā arī noskatījās filmu „Kā mācās Balvu pamatskolas skolotāji”, atzīstot, ka ir apņēmības pilni mācīt ne tikai savus skolēnus, bet mācīties arī paši.