2014. gada 10. marts

BALVU PAMATSKOLĀ TIEK ATZĪMĒTA "DRAUDZĪGĀ AICINĀJUMA DIENA"

„Laimīgs ir nevis tas, kurš spēj saņemt vai dabūt, bet gan tas, kurš spēj dot citiem. Paejieties cilvēkiem pretī un dalieties tajā, kas jums ir! Dāvājiet smaidus un labestību! Laime ir kā saules gaisma: ja iecelsiet kādu saulē, tā apspīdēs arī jūs”.
29.janvārī Balvu pamatskolā tika atzīmēta «Draudzīgā aicinājuma diena», ko pirms 79 gadiem iedibināja Latvijas Valsts prezidents Kārlis Ulmanis, aicinot ziedot skolām grāmatas un mākslas priekšmetus. Visai skolas saimei – skolotājiem, skolēniem un vecākiem- pasākums bija īpašs ar to, ka PALDIES tika teikts Balvu pamatskolas mecenātiem, kas saņēmuši «Draudzīgā aicinājuma medaļas»- A.Višņakovam, S.Zilgmei, Dz.Sprudzānei, D.Bordānei, A.Pimanovam, L.Azovskai, D.Vikam, kā arī citiem skolas labvēļiem. Pasākumā piedalījās arī Balvu novada domes priekšsēdētājs A.Kazinovskis.
«Draudzīgā aicinājuma diena» ir skaista tradīcija, kas noteikti tiks turpināta arī nākotnē, jo draudzīgais aicinājums ir nacionāla ideja, un nez vai ir vēl kāda tauta, kas var lepoties ar ko līdzīgu.