2014. gada 10. marts

MĒS MĪLAM SAVU PILSĒTU BALVI!

Februāris ir Balvu pilsētas dzimšanas dienas mēnesis, tāpēc Balvu pamatskolā februāra nogalē pulcējās skolotāji un vecāki, lai nosvinētu savas pilsētas 86.dzimšanas dienu un kopā teiktu: „Mēs mīlam savu pilsētu Balvi!”
Kā uzsvēra direktores vietniece L.Krištopanova, mēs varam būt lepni, jo starp apmēram 205 pasaules valstīm ir valsts Latvija un ir pilsēta Balvi. Daži to dēvē par mazo Venēciju, daži – par mazo Ventspili, vēl daži- mazo paradīzi. Neskatoties uz to, ka Balvos nav ne kalnu, ne pilsdrupu, tie mums šķiet mīļi, jo te ir mūsu bērnība un sapņi, ģimene un darbs. Jā, arī Balvu pamatskola, kurā februārī tiek svinēti arī skolas karoga svētki. Skolas direktore M.Pimanova uzsvēra, ka Balvi esam mēs paši. Ar lepnumu viņa uzteica skolas labākos daiļlasītājus, kas ar dzeju un pasakām priecēja klātesošos, vecākus un skolotājus, kā arī ciemiņus, skolas bijušos audzēkņus- konkursa Misters un Mis 2013 uzvarētājus A.Ripu, R.Mūrnieci, T.Grigorjevu, kā arī Balvu pamatskolas himnas mūzikas autoru M.Zaharovu. Patīkami, ka jaunieši ar mīļumu atcerējās savu pirmo skolu ezera krastā, skolas bibliotēkas mantu kastē atrada savu bērnības rotaļlietu peli Pīku, kā arī pie kliņģera pavadīja laiku ar savu pirmo audzinātāju R.Bukšu, Balvu pamatskolas mazajiem skolēniem, kas arī sapņo kļūt par Balvu lepnumu.
Svinot Balvu pilsētas dzimšanas dienu, skolas saime visiem vēl labu domāt, labu darīt, labu runāt, labam ticēt, labu vēlēt, labu dot un labu ņemt!