2015. gada 26. janvāris

DRAUDZĪGAIS AICINĀJUMS 2015

„Kam mājās daudz grāmatu, daudz gleznu vai citu skaistu mākslas darbu, ziedosim, dāvināsim daļu no tiem katrs savai skolai.
Simts, divi un trīs simti tagad dzīvē savās vietās nostājušies, droši vien būs spējīgi daļu sniegtās gaismas dot atkal atpakaļ savai vecajai skolai, lai spēcinātu šo stiprāko mūsu tautas gaismas avotu, lai spožāk gaisma atspīdētu tiem, kas tagad mērī ceļu uz šīm skolām.”
1935. gada 28. janvārī /K. Ulmanis, Ministru prezidents/
Balvu pamatskola aicina atsaukties Kārļa Ulmaņa aicinājumam un piedalīties janvārī rīkotajā akcijā Draudzīgais Aicinājums 2015.
Latvijas skolās 1935. gadā tika iedibināta akcija «Draudzīgais aicinājums». Tās laikā katrs var atcerēties savu kādreizējo skolu un dāvināt grāmatas, mākslas priekšmetus.
«Draudzīgo aicinājumu» pirms 80 gadiem uzsācis bijušais Valsts prezidents Kārlis Ulmanis, kurš savā vārdadienā uzdāvinājis bērnības skolai grāmatas un lūdzis, lai arī citi atceras savas skolas.
Balvu pamatskola lūdz atbalstīt Draudzīgā Aicinājuma ideju un rast iespēju uzdāvināt no klases skolas bibliotēkai grāmatu, skolai- mūzikas instrumentu, sporta inventāru, datortehniku, klasei-galda spēli vai ko citu skolai noderīgu...
Noslēguma pasākums 29. janvārī plkst. 17.00 skolas aktu zālē.
Pateicamies par sadarbību un atbalstu! Skolas vadība