2014. gada 25. novembris

VĒRTĪBU STUNDA VECĀKIEM UN SKOLOTĀJIEM

Mēs taču tāpēc dzīvojam,
lai mums katram būtu
māja ar sirdi un dvēseli.
Mūsu māja.
Šī gada 21.novembrī Balvu pamatskolā notika vērtību stunda skolotājiem un vecākiem, ko vadīja skolas direktore Māra Pimanova.
Ieklausoties skolotājas I.Jeromanes lasītajā dzejā un direktores vietnieces L.Krištopanovas stāstītajā pasakā, kopā tika izsapņots sapnis par savu Latviju, kurā dzīvo mīlēti, laimīgi, veselīgi un zinātkāri bērni, ir mīlošākās māmiņas un tēti, vecmāmiņas un vectētiņi, uzsvērts, ka vissvarīgākās lietas pasaulē- saule, smaids, latvisks „labrīt”, mīlestība pret savu un svešu bērnu, cieņa un izpalīdzība vienam pret otru- nemaksā neko.
Skolas Domes priekšsēdētāja Liene Ivanova uzsvēra, ka svarīgākais šajā pasaulē ir bērns, kurš aug ģimenē mīlēts un aprūpēts.
Tā kā viena no latviešu tautas vērtībām ir dziesma, 5.d klases skolēns Lauris Jauntēvs skandēja tautasdziesmas, tā pierādot, ka varam būt droši par savas tautas tradīciju saglabāšanu nākamajām paaudzēm. Zāli ar skanīgām dziesmām pieskandināja skolas ansambļi, ko vada Gunta Ripa.
Kad pasākuma noslēgumā Lauris Jauntēvs uzaicināja dziedāt kopā skolas himnu, zālē valdīja pasakaina kopības un piederības sajūta, jo dziesmā vienojās skolotāji, skolēni un vecāki.