2014. gada 25. novembris

PATRIOTISMA STUNDA KOPĀ AR ADMIRĀLI INGUSU VIZULI UN PULKVEDI JURI DALBIŅU

4.novembrī Balvu pamatskolā valdīja īpaša gaisotne, jo patriotisma stundu skolēniem vadīja admirālis I.Vizulis un pulkvedis J.Dalbiņš.
Balvu pamatskolas skolēni noklausījās skolotājas L.Šļuncevas sagatavoto prezentāciju par Latvijas bruņotajiem spēkiem, kā arī noskatījās videofilmu, kur viņus uzrunāja divu karavīru māmiņa Daina Pavlovska.
Admirālis I.Vizulis un pulkvedis J.Dalbiņš, atzīstot, ka pirmo reizi tiekas ar tik jauniem klausītājiem, ar interesi stāstīja par savām karavīru gaitām, kā arī atbildēja uz daudzajiem skolēnu jautājumiem par karavīra ikdienu, bērnības sapņiem, skolas gaitām, dienestu misijās. Gan I.Vizulis, gan J.Dalbiņš aicināja skolēnus mācīties, jo zināšanas ir vienīgais, ko cilvēkam nevar atņemt.
Pēc tikšanās skolēni atzina, ka tad, kad izaugs lieli, mammas varēs ar viņiem lepoties, jo viņi būs labi aizstāvji mazajām māsām, kā arī solīja izaugt par lieliem un krietniem vīriem un labiem savas dzimtenes aizstāvjiem. Gaisma vajadzīga ikvienam, tāpēc patiesā cieņā skolēni dāvināja lukturīšus, un piesprauda sarkanbaltsarkanās lentītes kopā ar mūsu skolas logo.