2014. gada 14. oktobris

PIEREDZES APMAIŅA



Pieredzes apmaiņa
3.oktobrī Balvu pamatskolas saime ciemojās Gulbenes Bērzu sākumskolā, Valmieras sākumskolā un Valmieras Valsts ģimnāzijā, lai kopā ar kolēģiem mācītos un diskutētu par aktualitātēm mācību procesā.
Neliela, bet estētiski noformēta ir Gulbenes Bērzu sākumskola, kas var lepoties ar vairākkārt iegūtajiem Draudzīgā aicinājuma apbalvojumiem, savu zēnu kori.
Protams, ar apbrīnu varēja iepazīties ar Valmieras sākumskolu, kas 2011. gadā ieguva apbalvojumu - "Gada būve Latvijā 2011" un ir modernākā skola visā Austrumeiropā.
Ēkā atrodas visas nepieciešamās telpas augstvērtīga mācību procesa nodrošināšanai – mācību klases, darbmācības kabineti, ārpusskolas nodarbību telpas, svinību zāle ar skatuvi, ģērbtuves, bibliotēka un lasītava, kā arī skolas ēdnīca. Taču, neskatoties uz moderno aprīkojumu, tika secināts, ka pats galvenais skolā ir skolotājs un skolēns, starp kuriem valda cieņpilnas attiecības.
Interesanti bija arī iepazīties ar Valmieras Valsts ģimnāziju, kurai ir sava hidrometeoroloģiskā stacija, observatorija, saules paneļi, liela augu, minerālu, ģeoloģijas paraugu kolekcija, vēja rotori u.c. iekārtas. Te mācības nenotiek tikai mācību kabinetā, bet gan visā skolas teritorijā. 
Patīkami, ka skolas savā starpā sadarbojas, jo no brauciena atgriezāmies ar jaunām idejām, ko nākamajā mācību gadā ceram īstenot arī savā skolā.