2014. gada 14. oktobris

GADA BALVA



Gada balva izglītībā
Šī gada10.oktobrī Kubulu Kultūras namā notika ikgadējais Skolotāju dienas pasākums. Šogad balvu „Gada skolotājs” ir nomainījusi “ Gada balva izglītībā”. Saskaņā ar pasākuma nolikumu,  Gada balvai izglītībā varēja pieteikt gan pedagogus, gan izglītības iestādes.
Balvu pamatskola nominācijā “Par ieguldījumu un sasniegumiem darbā ar talantīgiem izglītojamiem” izvirzīja skolotāju Lilitu Leišavnieci, kurai pateicoties, Latvijas skolu reitingā 2013 Balvu pamatskola saņēma „Mazās pūces” balvu, tā popularizējot ne vien Balvu pamatskolas, bet visa Balvu novada vārdu valsts līmenī. Ik gadu iepriecina centralizētā eksāmena  latviešu valodā (valsts valodā) rezultāti, kas pierāda to, ka L.Leišavniece savos skolēnos veido pozitīvu attieksmi, vēlēšanos uzzināt ko jaunu, jaunās zināšanas balstīt uz jau esošajām. Skolēni tiek  rosināti mācīties, tiek saskatīti katra bērna individuālie sasniegumi, ar labiem vārdiem, ar cerību uz nākotnes sasniegumiem tiek veicināta katra skolēna ticība savām spējām.
Nominācijā “Par inovācijām izglītības procesā” skola pieteica skolotāju Nadeždu Bogdanovu, kura regulāri rosina radoši meklēt un izmantot dažādas sadarbības iespējas ar skolēna ģimeni un palīdz veiksmīgi risināt dialogu ar vecākiem par viņu bērnu sasniegumiem un panākumiem.
Skolotāja ir īsts profesionālis, kas spēj veidot racionālu, uz savstarpējas cieņas balstītu sadarbību ar vecākiem un vecvecākiem. Te jāmin regulārās Vecmāmiņu klubiņa nodarbības, kas notiek nu jau 12 gadus. Skolā darbojas Tēvu atbalsta grupa. Pateicoties N.Bogdanovas iniciatīvai, skolai ir sadarbība ar vecākiem-dažādu profesiju darbiniekiem, tā kopā rūpējoties par skolēnu drošību, veselīgu uzturu un dzīvesveidu.