2014. gada 7. oktobris

KLĀT ESKURSIJU LAIKS

19. septembra rīts uzausa spožas saules apmirdzēts. 3. c klases skolēni priecīgi pulcējās klasē, lai kopā ar Līnas mammu Lieni Ivanovu dotos ekskursijā, iepazīt, izzināt, izprast ar ko cilvēki nodarbojas lauku saimniecībās. Pirmais apskates objekts bija zemnieku saimniecība „Saipetnieki”. Skolēni vēroja, izzināja, iepazina Andreja Stablenieka senlietu kolekciju. Klases zēniem liela interese bija par motocikliem, mašīnām, savukārt meitenes ar interesi aplūkoja, kā senos laikos iekārtoja mājas.
Tālāk devāmies uz SIA „Mežsētas”, kur skolēniem bija iespēja pabarot briežus ar līdzi paņemtajām zīlēm un āboliem. Ekskursijas noslēgumā devāmies uz Gulbeni, kur apmeklējām muižas parku. Šī diena skolēniem bija piedzīvojumu bagāta. Paldies, Līnas mammai par jauko sadarbību.
23. septembra rīts uzausa miglains un visai drēgns. Vecāki bažīgi vēroja
debesis un uztraucās par nenoteikto laiku. Un kā nu ne! Bērniem kopā ar klases audzinātājām jādodas ekskursijā uz Līgatni, lai uzzinātu visu par koku. Līgatne mūs sagaidīja nedaudz apmākusies, bet katru mirkli debesis noskaidrojās un skolēni varēja sākt izzināt kā lietderīgi izmantot koku. Pirmais apskates objekts mums bija Līgatnes kultūras nams, kurā mēs uzzinājām, ka apgaismes objekti „sveces” ir pagatavotas no papīra. Līgatnē apskatījām vecās ēkas, kuras ir celtas no koka.
Skolēniem bija vienreizēja iespēja izmantot prāmi pār Gauju. Līgatnē ir vienīgā šāda tipa pārceltuve Baltijā. Prāmi veido 2 kopā sastiprinātas laivas, uz kurām ir dēļu klājs. Pāri upei nostieptā trose neļauj prāmi aiznest pa straumi uz leju, bet no krasta uz krastu to pārvieto straumes spēks.
Apskatījām arī Līgatnes alas, kuras ir saglabājušās no seniem laikiem un uzzinājām kā tās tiek izmantotas šodien.
Daudz iespaidu bija karošu darbnīcā un prieks par to ka katrs bērns pats varēja sev pagatavot piekariņu. Spēlējām spēli " Malkas vīrs", kuras laikā iekūrām paši ugunskurus, uz kuriem cepām desiņas. Izzinošā ekskursijā devās 3.c,3.a,3.d,6.c klase.
Diena bija piedzīvojumiem bagāta, kaut arī nedaudz sārts bija kļuvis degungals.