2014. gada 17. decembris

BALVU PAMATSKOLĀ NOTIEK STARPTAUTISKAIS ERUDĪTU KONKURSS

28. un 29.novembrī Balvu pamatskolā viesojās Pleskavas 12.vidusskolas un Igaunijas pilsētas Kiviiļi skolas audzēkņi un viņu skolotāji, lai mērotos spēkiem erudīcijas konkursā. Prieks, ka spēlē uzvarēja Balvu pamatskolas komanda, kuru gatavoja skolotāja Svetlana Pavlovska, taču, kā atzina paši skolēni no Krievijas, Igaunijas un Balviem, svarīgākais ir tas, ka veidojas cieša sadarbība un draudzība. To apliecināja arī Pleskavas 12.vidusskolas pārstāvji, kas, pasniedzot dāvanu, uzsvēra, ka Balvu pamatskola viņiem kļuvusi tikpat mīļa kā putnam ligzda, kur tas atgriežas vēl un vēl. Viesi no Krievijas un Igaunijas apskatīja skolu, uzsverot tās skaisto, estētisko un patriotisko noformējumu, piedalījās radošajās darbnīcās, kur skolotāja Rita Lipāne ierādīja viesiem, kā izgatavot latviešu tradicionālos Ziemassvētku rotājumus puzurus un Ziemassvētku apsveikumus.
Viesi no Krievijas un Igaunijas iepazina Balvu pilsētu, kā arī seno latviešu tradīcijas Vēršukalna muzejā, atzīstot, ka braucienus uz Balviem gaida ar nepacietību, jo mūsu pilsētā viņiem ir daudz draugu.
Kad pirmdienas rītā skolotāji vēra skolotāju istabas, kur pulcējās skolēni no Krievijas, durvis, viņus pārsteidza un sasildīja skolēnu atstātais vēstījums uz tāfeles: «Латвия крутая!».