2015. gada 3. marts

BALVU PAMATSKOLAS SKOLĒNI UN SKOLOTĀJI DODAS CEĻOJUMĀ PA EIROPU

Erasmus+ projekta "Learning without Limits" vadības grupas iedrošināti Balvu pamatskolas skolēni un skolotāji no 2015.gada 9.februāra līdz 13.februārim devās neklātienes ceļojumā pa projekta partnervalstīm- Poliju, Zviedriju, Čehiju, Spāniju, Lielbritāniju, Bulgāriju. Protams, ceļojums sākas, iepazīstot Latviju, dzimto pilsētu Balvi un savu skolu. Aktivitātes mērķis bija paplašināt zināšanas un rosināt interesi par Eiropas Savienības valstīm, motivēt mācīties svešvalodas, apgūt mūsdienīgas informāciju tehnoloģijas, kā arī audzināt toleranci pret citādo.
Ceļojumu piedāvāja 4.-6.klašu skolēni, kuri kopā ar savām audzinātājām, vecākiem un angļu valodas skolotājām visu janvāri gatavoja prezentācijas par Balvu pamatskolas partnervalstīm, lai nedēļas laikā iepazīstinātu interesentus ar uzzināto. Te tikai jāpiebilst, ka prezentācijas notika angļu valodā.
Savukārt Balvu pamatskolas skolēniem un skolotājiem bija iespēja ar Erasmus+ projekta grupas izstrādāto ceļojuma karti ceļot pa Eiropu un atzīmēt, ko viņi jaunu uzzinājuši. Apkopojot iesniegtās kartes, priecājamies, ka skolēniem ir paplašinājušās zināšanas par Balvu pamatskolas partnervalstu kultūru, sadzīvi, kulināriju, zinātni, sportu.
Iegriežoties jebkurā no 5 telpām, kur katru rītu notika 3 dažādas skolēnu prezentācijas, ceļotāji ar gandarījumu atzina, ka augstu vērtējami ir skolēnu ieguldījumi un ieguvumi – jaunas zināšanas, prasme prezentēt un diskutēt.
Gan skolēni, gan skolotāji ceļojuma beigās secināja, ka katrs esam ieguvējs, jo dzirdētais un redzētais ir veicinājis skolēnu un skolotāju interesi par projekta partnervalstīm, motivējis mācīties angļu valodu un apgūt mūsdienīgas informāciju tehnoloģijas.