2015. gada 3. marts

TURPINĀS BALVU PAMATSKOLAS SADARBĪBA AR FONDU "VERONIKA"

31.janvārī Balvu pamatskolas direktore M.Pimanova, vietniece mācību darbā L.Krištopanova un skolas domes priekšsēdētāja L.Ivanova piedalījās nodibinājuma „Latgales skolu atbalsta fonds „Veronika”” projekta „Latgales nevalstisko organizāciju līdzdalības demokrātijas stiprināšana izglītības un sociālajā jomā” uzsākšanas pasākumā Rēzeknē koncertzālē „GORS”.
Viens no 2015.gada mērķiem ir stiprināt sadarbību ar vecākiem un nevalstiskajām organizācijām Latgalē, kā arī sadarbībā ar tūrisma firmu Relax Tūre katra mācību gada beigās kādam no Latgales skolu skolotājiem pasniegt „Gada balvu skolotājam” dāvanu karti tūrisma braucienam.
Šobrīd sadarbībā ar Latgales skolām tiek izstrādāta fonda „Veronika” 2015.gada stratēģija.
Pasākumu noslēdza pārējiem skolu pārstāvjiem prezentētais praktiskais Balvu pamatskolas direktores M. Pimanovas stāstījums par savu skolu. Viņa pieminēja katru notikumu un ar skolu saistīto cilvēku, neaizmirstot uzsvērt ikviena ieguldījumu skolas dzīves līmeņa uzlabošanā. Direktore nolasīja kādu austrumnieku gudrību, kas ir skolas moto „Mācīties – tas nozīmē airēties pret straumi – līdzko pārstāj airēt, laiva slīd atpakaļ”. Ikviens skolēns, vecāks, darbinieks un notikums skolai ir vērtīgs – kopā būšanas laiks ar vecākiem, vecvecākiem, tēvu atbalsta grupa, konkursi, ekskursijas, vecāku vadītās mācību stundas, pateicības pēcpusdienas un tā tika ilgi saukti visi skolas labie darbi un sasniegumi. Ar mirdzumu acīs un lepnumu par savu skolu direktore labprāt dalījās pieredzē.
Pasākuma laikā Larisai Krištopanovai radās dažādas idejas jaunu projektu uzsākšanai skolā, par ko viņa pagaidām vēl nestāsta citiem. Līdzdarbosimies skolas dzīvē, nāksim ar idejām un atbalstu pie skolas vadības, lai mums visiem arī turpmāk Balvu pamatskola būtu kā otrās mājas!
Skolas domes priekšsēdētāja Liene Ivanova