2014. gada 10. jūnijs

VIDES IZZIŅAS SPĒĻU NOSLĒGUMA KONKURSS LATVENERGO ENERGOEFEKTIVITĀTES CENTRĀ



Vides izziņas spēļu noslēguma konkurss
Latvenergo Energoefektivitātes centrā

2014.gada martā skolēni Latvijā piedalījās vides izziņas spēļu konkursā “Iepazīsti vidi”, kurš notiek jau trīspadsmito gadu. Šī gada spēļu tēma ir „Enerģija”. Republikas konkursam tika iesūtītas 52 labākās spēles no dažādiem Latvijas novadiem, no kurām 19 labākās spēles tika atlasītas dalībai noslēguma pasākumā.
Gandrīz 100 spēļu autoru tikās 25.aprīlī Latvenergo Energoefektivitātes centrā Jūrmalā, lai iepazīstinātu ar savām spēlēm. Arī Balvu pamatskolas komanda – 5.b klases skolnieces Luīze Maksimova, Dinija Zača, Vladlēna Zelča un dabaszinību skolotāja G. Pugeja demonstrēja pārējiem dalībniekiem savu izveidoto galda spēli „Veido savu energoekoloģisko māju!”.  Mūsu spēle ir par vienkāršām lietām, ko var darīt, lai samazinātu enerģijas patēriņu mājās. Tāpēc spēles laikā var uzzināt  padomus, kurus var ievērot katrs cilvēks savu iespēju ietvaros. Turklāt, ir daudz vieglāk un interesantāk dzīvot, ja sevi un apkārtējos ik pa brīdim izdodas iedvesmot ar pozitīvo enerģiju, kas var izpausties pavisam vienkāršos veidos.

Mēs arī izmantojām izdevību brīvajā laikā iepazīt Jūrmalas pilsētu un, protams, pabūt pie skaistās jūras. Prieks par konkursā iegūto pateicību un iedvesma jaunām spēlēm!
Paldies Balvu Izglītības, kultūras un sporta pārvaldei par transportu un arī šoferim I. Sprukulim!