2013. gada 31. oktobris

DZEJAS STUNDA VECĀKIEM

6.septembra vakars Balvu pamatskolā bija īpašs, jo uz Dzejas stundu skolas bibliotēkā pulcējās vecāki, kas parakstījās īpašā „Bibliotēkas notikumu grāmatā”. Direktores vietniece L.Krištopanova uzsvēra, ka dzeju var klausīties, dzeju var rakstīt, dzeju var izdziedāt.
Dzejas stunda bija mammu un tētu, vecmāmiņu un vectētiņu, kā arī skolotāju kopā būšanas laiks, kad pasmaidīt un arī paraudāt, padziedāt un padomāt lika Balvu pamatskolas talantīgie vecāki, kas reizē ir mākslinieki, Māris Lāpāns un Astra Ambarova. Savu dzeju tāpat lasīja skolotāja Vita Romanovska.  Protams, Balvu pamatskolā mācās arī talantīgi bērni, tāpēc  ar īpašu gandarījumu tika uzklausīts 2.b klases skolēns Ralfs Žogota, kas ir ne vien labākais daiļlasītājs skolā, bet arī visā Balvu novadā un Ziemeļvidzemes reģionā. Dzejas stundā piedalījās arī bijušie Balvu pamatskolas skolēni, tagadējie Balvu Valsts ģimnāzijas audzēkņi, kuru dzeja ir lasāma grāmatā „Starp tevi un mani ir valoda”.
2013./14.m.g. Balvu pamatskolā ir Lasīšanas gads, tāpēc  īpašs gandarījums bija, kad vecākus lasīt un aktīvi darboties Vecāku žūrijā aicināja Balvu pamatskolas vecāku domes priekšsēdētāja Renāte Preimane un bibliotekāre Rudīte Bukša. Dzejas stunda bija uzdrošināšanās, pēc kuras tika saprasts, ka gan vecākiem, gan skolotājiem šāds kopā būšanas laiks ir vajadzīgs, tāpēc - UZ TIKŠANOS OKTOBRĪ!