2013. gada 31. oktobris

BALVU PAMATSKOLAS SKOLOTĀJA INGRĪDA PARŠINOVA SAŅEM LATVIJAS REPUBLIKAS IZGLĪTĪBAS UN ZINĀTNES MINISTRIJAS PATEICĪBAS RAKSTU PAR IEGULDĪJUMU VALODU MĀCĪŠANAS UN APGUVES UZLABOŠANĀ, PIEDALOTIES STARPTAUTISKAJĀ KONKURSĀ ”EIROPAS ATZINĪBAS ZĪME VALODU APGUVĒ”

Konkurss „Eiropas Atzinības zīme valodu apguvē”, ko Latvijā organizē VIAA, ir Eiropas Komisijas iniciatīva. Tas norisinās 30 Eiropas valstīs un rosina valodu mācīšanos un mācīšanu, jaunu metožu izstrādi un izmantošanu valodu apguvē, labas prakses piemēru popularizēšanu.
Balvu pamatskolas prioritāte ir valodu apmācība, tāpēc 2012./13.m.g. Balvu pamatskolas skolotāja Ingrīda Paršinova ceturtās klases skolēniem matemātikas un sociālo zinību stundas pasniedza gan latviešu, gan angļu valodā. Tāpat skola ir nopietni pārplānojusi skolas darbu – ieviesusi izmaiņas izglītības programmā un strādā pie  metodisko materiālu bilingvālās programmas īstenošanai izveides, kā arī veikusi pedagogu apmācību un tālākizglītību darbam divās valodās, tādējādi uzlabojot arī skolotāju valodu zināšanas.