2012. gada 7. maijs

Sadarbība ar Pleskavas 12.vidusskolu

Jau trīs gadus Balvu pamatskolas saime sadarbojas ar Pleskavas 12.vidusskolu Krievijā. Lai vairāk varētu iepazīt Latvijas un Krievijas izglītības sistēmu, skolu dzīvi un ikdienu, kultūru. Par tradīciju kļuvušas skolēnu un skolotāju tikšanās, ko visi gaida ar nepacietību, jo zina, ka tās iedvesmo jaunām idejām, ko sniedz draugi.
Tikko beigusies kārtējā Pleskavas 12.vidusskolas skolotāju viesošanās Latvijā. Ja līdz šim viesi ar sajūsmu divreiz gadā apmeklēja Rīgu, Jūrmalu un Siguldu, tad šopavasar  viņi iepazina Latgali un Ziemeļvidzemi. Ar interesi tika aplūkots Preiļu leļļu muzejs, Aglonas bazilika, Karaļkalns, kā arī Aglonas maizes muzejs. Viesi neslēpa sajūsmu par Bībeles muzeju Alūksnē, iepazinās ar Glika ozoliem, pabija Alūksnes dabas muzejā, kā arī varēja vērot dabu un sakopto, skaisto Balvu pilsētu un Balvu pamatskolu, tikties ar atsaucīgajiem Latgales cilvēkiem.
Kas gan būtu tikšanās bez neformālām sarunām pedagogu starpā, kuru laikā Balvu pamatskolas skolotāji iemācīja kolēģiem dziedāt R.Paula dziesmas latviešu valodā, izdejot dejas, kā arī skandēt A.Puškina pasakas latviešu valodā.
Tikšanās noslēdzās ar uzaicinājumu septembrī apmeklēt Pleskavu un Puškina kalnus.