2012. gada 11. februāris

Skolas karoga iesvētīšana

2012.gada 8.februārī Balvu pamatskolā notika ievērojams pasākums skolas vēsturē-jaunā skolas karoga iesvētīšana, tāpat skolēni tika iepazīstināti ar skolas logo (autore Daina Pimanova). Uz pasākumu bija pulcējušies audzēkņi, skolotāji, vecāki, karoga autore – Mākslas skolas skolotāja Anita Putniņa, Evenģeliski luteriskās baznīcas mācītājs Mārtiņš Vaickovskis un Balvu novada IKSP vadītāja Iveta Tiltiņa. Skolas karogu zālē ienesa Gvido Dokāns, Nellija Teilāne, Sindija Daniela Vizule. Viņi, kā uzsvēra skolas direktore Māra Pimanova, ir tie Balvu pamatskolas audzēkņi, kuriem, beidzot 2011./12.m.g. 1.semestri, ir visaugstākie sasniegumi mācībās.
Skolas karoga autore A.Putniņa pastāstīja, ka karoga simboli ir uzlecoša saule uz zila debesu fona, saules centrā divas rokās ir ielikta grāmata kā gudrības simbols, visa izzināšana. Uz zaļa fona smilškrāsas lenta ar skolas nosaukumu.
Iesvētot karogu, M.Vaickovskis aicināja lepoties ar to, ka esam tieši Balvu, nevis Alūksnes vai kādas Rīgas skolas audzēkņi, un neaizmirst, ka tieši pamatskola ir tā skola, kas ieliek pamatzināšanas visai tālākajai nākotnei.
I.Tiltiņa aicināja klātesošos lepoties ar savas skolas simboliku, jo tā parādīs skolēnu piederību skolai gan Dziesmu un Deju svētkos, gan sporta un citos pasākumos.
To, ka Balvu pamatskolēni lepojas un mīl savu skolu, varēja just visa pasākuma laikā, jo audzēkņi lasīja savus novēlējumus skolai, kuros uzsvēra, ka Balvu pamatskola viņiem nozīmē daudz vairāk par vietu, kur iegūt izglītību. Tā ir bērnība, pirmā mīlestība, prieki, asaras, draugi un mīļie skolotāji, tie ir neticami daudzie dažādie notikumi, kas sekos līdzi visu mūžu. Tās ir gaišākās un mīļākās atmiņas, tāpēc savai pirmajai skolai viņi vēlēja palikt tikpat lielai, skaistai, interesantai un gaišai kā tas ir šodien, uzsverot, ka jau tagad Balvu pamatskola ir pati labākā skola visā Latvijā.