2011. gada 18. oktobris

Sadarbības partneru viesošanās skolā

14.oktobrī Balvu pamatskolā viesojās draugi no Krievijas Pleskavas 12.vidusskolas. 2010.gadā starp skolām bija noslēgts sadarbības līgums. Balstoties uz to, skolu pedagogi un skolēni tiekas jau trešo reizi.
 Vizītes ietvaros viesi varēja skolā vērot atklātās stundas - krievu valodu, latviešu valodu, angļu valodu un mūziku. Vispārsteidzošākā bija stunda, kurā viesi tika iepazīstināti ar latviešu tautas tradīcijām, izdejotas latviešu un krievu tautu dejas skolotājas Vitas Romanovskas vadībā.
 Viesi apmeklēja arī ģimnāziju, tās muzeju, apskatīja pilsētu.
 Oficiālajā daļa bija organizēta tikšanās ar Krievijas Federācijas konsulu Daugavpilī Oļegu Ribakovu, ar 11.saeimas deputātu Ivanu Ribakovu un Balvu Novada domes priekšsēdētāja vietnieci Ināru Ņikuļinu un deputātu Ivanu Baranovu. Viesus uzrunāja un sveica arī skolas direktore Māra Pimanova un skolēnu vārdā domītes priekšsēdētājs Roberts Pavlovskis.

Oficiālās personas izteica vēlmi tālāk attīstīt skolu un valstu draudzīgās attiecības savstarpējās sapratnes gaisotnē. Ivans Ribakovs uzsvēra, ka "cilvēki paši rada robežas starp un pašiem tās arī jāpārvar ar draudzības, izpratnes, ar kopīgas darbošanās palīdzību".